Bereikbaarheid

Openingstijden

The Movies is vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film geopend en sluit na de aanvang van de laatste film. Dagelijks tussen 12:00 – 19:00 en in het weekend en tijdens de Kerstvakantie tussen 10:00 – 20:00 kun je ons ook telefonisch bereiken op +31 97010286000. Stuur je liever een e-mail? Dat kan naar kassa@themovies.nl.

Route

The Movies bevindt zich aan de Haarlemmerdijk 161 in Amsterdam en is te vinden op Google Maps.

Per openbaar vervoer: Tramlijn 5 naar halte Haarlemmerplein  of neem vanaf het Centraal Station bus 18, 21 of 22.

Per auto: Neem vanaf de ring A10 West, de afslag S103, richting Westerpark. Ga na 450 meter rechtsaf de Haarlemmerweg op, richting Westerpark. Na 2.7 km kom je op het Haarlemmerplein. Aan de overkant van het plein bevindt zich de Haarlemmerdijk.

Parkeren: De dichtsbijzijnde parkeergarage ligt op slechts 1 minuut lopen van The Movies: Garage Willemspoort (onder het Haarlemmerplein). Meer informatie over de garage vind je hier: Parkeergarage Willemspoort.

Mobiliteit

Tot onze spijt is The Movies ook na de renovatie niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook als je slecht ter been bent kan een bezoek aan onze bioscoop moeilijk zijn in verband met het gebruik van trappen om de zalen, bar en toiletten te bereiken.

The Movies had voor de renovatie slecht bereikbare zalen, geen invalidentoilet en geen liften. Uiteraard hadden we van The Movies nu graag een plek gemaakt voor alle mensen. Helaas is The Movies een complex en deels monumentaal gebouw dat bovendien uit meerdere afzonderlijke panden bestaat. Er zitten flinke hoogteverschillen tussen de panden en de ruimtes zijn erg klein, waardoor hellingbanen en liften niet zomaar mogelijk zijn zonder grote delen van de publieke ruimtes te verliezen. Hierom hebben we moeten besluiten om onze ruimtes alleen via trappen toegankelijk te maken.

Contact

Heb je een vraag over The Movies? Je kunt ons bereiken op info@themovies.nl.