Informatie

Informatie

The Movies aan de Haarlemmerdijk is de oudste bioscoop van Amsterdam en een begrip voor Amsterdammers. Naast de monumentale zaal uit 1912, bestaat de bioscoop uit nog drie andere zalen, allen ingericht in een klassieke art-decostijl. In The Movies worden voornamelijk arthouse films, documentaires en de betere Hollywood-producties vertoond.

The Movies werd in 1912 opgericht onder de naam Bioscoop Tavenu. Na een aantal naamsveranderingen werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw de huidige naam gekozen door Pieter Goedings, de oprichter van The Movies. Hij breidde de bioscoop uit van 1 naar 4 zalen en introduceerde het bekende art-deco interieur. Meer weten over de geschiedenis van Amsterdams oudste bioscoop? Binnenkort brengen we het boek The Movies: de geschiedenis van Amsterdams oudste bioscoop uit, over 110 jaar The Movies.

Renovatie

Mede dankzij al onze donateurs van de crowdfunding wordt The Movies op dit moment gerenoveerd. we verwachten najaar 2022 de deuren weer te openen.. Op de hoogte blijven van wanneer we precies opengaan? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan de website, of volg ons op Facebook en Instagram.