Kunst en cultuur National Theatre Live
National Theatre Live

King Lear

Jonathan Munby regisseert deze ‘genuanceerde en krachtige’ (The Times) eigentijdse hervertelling van Shakespeares tedere, gewelddadige, ontroerende en schokkende toneelstuk. King Lear wordt ‘buitengewoon ontroerend vertolkt’ (The Independent) door Ian McKellen. Deze film maakt onderdeel uit van het National Theatre Live programma.

Credits

Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertitels
Engels
Regie
Jonathan Munby
Cast
Ian McKellen, Claire Price, Anthony Howell

Storyline

Door velen beschouwd als de grootste tragedie die ooit is geschreven, ziet King Lear hoe twee bejaarde vaders – een een koning, een zijn hoveling – de kinderen afwijzen die echt van hen houden. Hun blindheid ontketent een tornado van meedogenloze ambitie en verraad, terwijl familie en staat worden ondergedompeld in een gewelddadige machtsstrijd met bittere eindes.

De productie van Chichester Festival Theatre kreeg vijf-sterren-recensies voor de uitverkochte voorstellingen en werd voor een seizoen verplaatst naar West End. Jonathan Munby regisseert deze ‘genuanceerde en krachtige’ (The Times) eigentijdse hervertelling van Shakespeares tedere, gewelddadige, ontroerende en schokkende toneelstuk. King Lear wordt ‘buitengewoon ontroerend vertolkt’ (The Independent) door Ian McKellen.

Meer National Theatre Live

The Crucible
Kunst en cultuur National Theatre Live

National Theatre Live

The Crucible

Duur: 188
Ondertitels: Engels
De Volkskrant

Een heksenjacht begint in Arthur Millers boeiende machtsparabel met Erin Doherty (The Crown) en Brendan Cowell (Yerma). Live opgenomen op het Olivier-podium in the National Theatre.

Hamlet
Kunst en cultuur National Theatre Live

National Theatre Live

Hamlet

Ondertitels: Engels

Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange) speelt de titelrol in Shakespeare’s grote tragedie. Terwijl een land zich bewapent voor oorlog, scheurt een gezin uit elkaar. Gedwongen om de dood van zijn vader te wreken, maar verlamd door de taak die voor hem ligt, gaat Hamlet tekeer tegen de onmogelijkheid van zijn hachelijke situatie, waarbij hij zowel zijn geestelijke gezondheid als de veiligheid van de staat bedreigt.

Fleabag
Kunst en cultuur National Theatre Live Verwacht

National Theatre Live

Fleabag

Ondertitels: Engels
The Guardian

Geschreven en uitgevoerd door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) en geregisseerd door Vicky Jones, biedt Fleabag een hilarische blik op een soort-van-vrouw die haar-soort-van leven leidt.