Special Tapis Rouge

Tapis Rouge & The Movies presenteren Franse klassiekers

-

Tijdens dit programma van Tapis Rouge Frans Filmfestival en The Moives kun je iedere maand kun je een Franse klassieker of cultfilm (her)ontdekken. De eerste vertoning is altijd op zondag en die wordt aangekleed met een korte introductie. Denk bijvoorbeeld aan een inleiding over de historische context van de film of een bijzondere anecdote rond de regisseur. We delen ook waarom wij juist deze film gekozen hebben en waarom we hem graag met jullie willen delen. Soms nodigen we ook een persoonlijkheid uit de filmwereld uit die een speciale een band heeft met de getoonde film. Kun je niet op zondag? Geen probleem! We draaien de film een aantal keer.

Programma

‘Round Midnight
Special Tapis Rouge

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #5 1986

‘Round Midnight

Duur: 113
Ondertitels: Frans

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #5: ‘Round Midnight .Parijs, 1959. Ooit was de saxofonist die nu in de Blue Note bar speelt een van de grootsten. Hij woont in een hotel samen met andere zwarte Amerikaanse muzikanten, die hem proberen van de alcohol af te houden, zodat hij elke avond kan optreden.

 • Alle leeftijden
Le Mépris
Klassieker Special Tapis Rouge

1963

Le Mépris

Duur: 103
Ondertitels: Nederlands

Scenarioschrijver Michel Piccoli (La Grande Bouffe, Belle De Jour) wordt verscheurd tussen de eisen van een trotse Europese regisseur (gespeeld door de legendarische regisseur Fritz Lang), een ruwe en arrogante Amerikaanse producent (Jack Palance), en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille (de voortreffelijke Brigitte Bardot), terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken.

 • Kijkwijzer 12
 • Geweld
Une femme est un femme
Special Tapis Rouge

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #7 1961

Une femme est un femme

Duur: 85
Ondertitels: Engels

De exotische danseres Angela (Anna Karina) besluit dat het tijd is om een kind te krijgen. Wanneer haar geliefde (Jean-Claude Brialy) het niet eens blijkt te zijn met deze beslissing, richt ze haar pijlen op zijn beste vriend (Jean-Paul Belmondo).

 • Kijkwijzer 6
 • Geweld
À bout de souffle
Klassieker Special Tapis Rouge Verwacht

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #8 1960

À bout de souffle

Duur: 90
Ondertitels: Nederlands

De jonge kruimeldief Michel (Jean-Paul Belmondo) probeert op Humphrey Bogart te lijken. Onderweg naar Parijs steelt hij een auto en vermoordt een agent. Eenmaal naar de lichtstad gevlucht, krijgt hij een relatie met de Amerikaanse Patricia (Jean Seberg).

 • Kijkwijzer 6
 • Eng
 • Geweld
 • Groftaalgebruik
Pierrot le fou
Klassieker Special Tapis Rouge Verwacht

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #9 1965

Pierrot le fou

Duur: 110
Ondertitels: Nederlands

Ferdinand (Jean-Paul Belmonde), een getrouwde man neemt afscheid van zijn burgerlijke bestaan en vlucht met de jonge Marianne (Anna Karina) naar een eiland. Onderweg worden hun plannen gedwarsboomd door een bende die hen achtervolgt – of spelen de twee slechts een spel?

 • Kijkwijzer 16
 • Geweld
Mon oncle
Special Klassieker Tapis Rouge Verwacht

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #10 1958

Mon oncle

Duur: 117

De 9-jarige Gérard, zoontje van een rijke industrieel, woont in een futuristische villa waar alles automatisch gebeurt en heeft alles wat hij zich maar kan wensen, maar verveelt zich stierlijk. De jongen is dol op zijn oom Hulot, die in een eenvoudig huisje in een oude volkswijk woont en zo gelukkig is.

 • Alle leeftijden