aan het laden...
Special Tapis Rouge

Tapis Rouge & The Movies presenteren Franse klassiekers

-

Tijdens dit programma van Tapis Rouge Frans Filmfestival en The Movies kun je iedere maand een Franse klassieker of cultfilm (her)ontdekken. De eerste vertoning is altijd op zondag en die wordt aangekleed met een korte introductie. Denk bijvoorbeeld aan een inleiding over de historische context van de film of een bijzondere anecdote rond de regisseur. We delen ook waarom wij juist deze film gekozen hebben en waarom we hem graag met jullie willen delen. Soms nodigen we ook een persoonlijkheid uit de filmwereld uit die een speciale band heeft met de getoonde film. Kun je niet op zondag? Geen probleem! We draaien de film een aantal keer.

Programma

À bout de souffle
Klassieker Special Tapis Rouge

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #8 1960

À bout de souffle

Duur: 90
Ondertitels: Nederlands

De jonge kruimeldief Michel (Jean-Paul Belmondo) probeert op Humphrey Bogart te lijken. Onderweg naar Parijs steelt hij een auto en vermoordt een agent. Eenmaal naar de lichtstad gevlucht, krijgt hij een relatie met de Amerikaanse Patricia (Jean Seberg).

  • Kijkwijzer 6
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik
Pierrot le fou
Klassieker Special Tapis Rouge

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers #9 1965

Pierrot le fou

Duur: 110
Ondertitels: Nederlands

Ferdinand (Jean-Paul Belmonde), een getrouwde man neemt afscheid van zijn burgerlijke bestaan en vlucht met de jonge Marianne (Anna Karina) naar een eiland. Onderweg worden hun plannen gedwarsboomd door een bende die hen achtervolgt – of spelen de twee slechts een spel?

  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
Mon oncle
Special Comedy Klassieker

1958

Mon oncle

Duur: 117
Ondertitels: Nederlands

De 9-jarige Gérard, zoontje van een rijke industrieel, woont in een futuristische villa waar alles automatisch gebeurt en heeft alles wat hij zich maar kan wensen, maar verveelt zich stierlijk. De jongen is dol op zijn oom Hulot, die in een eenvoudig huisje in een oude volkswijk woont en zo gelukkig is.

  • Alle leeftijden
Jules et Jim
Special Klassieker Tapis Rouge

Tapis Rouge en The Movies presenteren Franse klassiekers 1962

Jules et Jim

Duur: 100
Ondertitels: Engels

In het Parijs van 1900 zijn de Franse Jim en de Oostenrijkse Jules allebei verliefd op Catherine, die uiteindelijk besluit om met Jules te trouwen. Als ze elkaar na de Eerste Wereldoorlog in Duitsland terugzien, wordt ze echter verliefd op Jim.

  • Kijkwijzer 12