Special Kunst en cultuur
De mooiste muziekregistraties en de beste kunstdocumentaires

Kunst & Cultuur

16 maart 2023 t/m 31 maart 2028

Naast de mooiste arthouse producties en het beste van Hollywood kun je in The Movies ook genieten van een breed cultuurprogramma bestaande uit o.a. LIVE vertoningen van The Royal Opera House, (pop-)concertregistraties en kunstdocumentaires.

Programma

Fleabag
Special Kunst en cultuur National Theatre Live

National Theatre Live

Fleabag

Duur: 80
Ondertitels: Engels
De Volkskrant

Geschreven en uitgevoerd door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) en geregisseerd door Vicky Jones, biedt Fleabag een hilarische blik op een soort-van-vrouw die haar-soort-van leven leidt.

  • Kijkwijzer 12
Springtime in Amsterdam
Special Kunst en cultuur

De Nationale Opera & Ballet

Springtime in Amsterdam

Duur: 95
Ondertitels: Nederlands

In het filmdebuut van gevierd operaregisseur Christof Loy ontmoeten vier mensen elkaar in Amsterdam op een beslissend moment in hun leven. Met muziek varierend van opperetteklassiekers tot Jacques Brel

Reinventing Elvis: The ’68 Comeback
Special Kunst en cultuur

Reinventing Elvis: The ’68 Comeback

Duur: 122
Ondertitels: Geen

Voor de eerste keer op camera vertelt Binder het ware verhaal van Reinventing Elvis en het gevecht dat resulteerde in de ’68 Comeback Special – een meeslepende nieuwe documentaire van de bekroonde Music Producer Spencer Proffer en geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker John Scheinfeld.

Matthew Bourne’s Sleeping Beauty
Kunst en cultuur Special

2013

Matthew Bourne’s Sleeping Beauty

Duur: 105
Ondertitels: Engels

Matthew Bourne’s Sleeping Beauty komt naar het witte doek als viering van het 10-jarig jubileum van deze productie. Met een onvergetelijke score, weelderige decors en kostuums, suggestieve belichting en meesterlijke vertelkunst wordt het geliefde sprookje tot leven gebracht door het uniek getalenteerde gezelschap New Adventures.

  • Alle leeftijden
A Little Life
Special Kunst en cultuur

Opgenomen in The Savoy Theatre, Londen

A Little Life

Duur: 220
Ondertitels: Engels

Opgenomen in The Savoy Theatre in London. Het boek ‘Een Klein Leven’ van Hanya Yanagihara heeft wereldwijd miljoenen lezers diep geraakt. Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt. Na een uiterst succesvolle periode bij ITA (Internationaal Theater Amsterdam), waar Ivo van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een record brekend succes.

  • Kijkwijzer 16
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik