Special

Fellini’s Best: Otto e mezzo + La Dolce Vita

13 t/m 20 juni 2024

Federico Fellini, een van de grootste (moderne) regisseurs van de cinema, creëerde een onnavolgbare filmstijl die het surrealisme combineert met scherpe sociale kritiek. Fellini is misschien wel de beroemdste regisseur die Italië heeft voorgebracht. De gekwelde societyreporter uit La Dolce Vita en de tirannieke filmmaker met de zweep uit 8½ zijn uitgegroeid tot archetypen van een universum dat we ‘felliniaans’ zijn gaan noemen. Een universum waarin Fellini’s alter ego – meerdere keren gespeeld door Marcello Mastroianni – in steeds wisselende gedaantes opduikt en een parade van groteske menselijke zwakheden de revue passeert.

Otto e mezzo
Special Klassieker Verwacht

1963

Otto e mezzo

Duur: 138
Ondertitels: Nederlands

In deze absolute klassieker van Federico Fellini probeert regisseur Guido (Marcello Mastroianni) te ontspannen na zijn laatste hitfilm. Hij krijgt echter geen rust, aangezien de mensen met wie hij in het verleden gewerkt heeft constant op zoek zijn naar nieuw werk. Hij worstelt met zijn geweten, maar het lukt maar niet om een nieuw idee te verzinnen.

  • Kijkwijzer 9
  • Eng
  • Groftaalgebruik
La Dolce Vita
Special Klassieker Verwacht

1960

La Dolce Vita

Duur: 174
Ondertitels: Nederlands

La Dolce Vita is, een van de beroemdste en meest geprezen films ooit. Marcello Mastroianni schittert als society journalist Marcello. Eigenlijk wil Marcello het liefst een serieuze schrijver worden, maar toch kiest hij voor de lucratieve roddelpers.

  • Kijkwijzer 12
  • Drugs