Special

Verbouwingsupdates

1 maart 2022 t/m 1 maart 2023

Maandag 13 maart heten we jullie graag weer welkom in de vernieuwde Movies! Hieronder vind je de laatste verbouwingsupdates.

24 februari 2023

Stukje bij beetje begint het er al weer als een echte bioscoop uit te zien. Deze week hebben we de lampen in de foyer weer teruggehangen. Ook hangt er een doek in Zaal 2! (credits archieffoto: Stadsarchief)

2 februari 2023

Lieve vrienden van The Movies,

Je komt nog eens wat tegen bij zo’n renovatie! Onderstaand filmkaartje lag verscholen tussen de kieren van de bioscoop. Kun je raden uit welk jaar hij komt? Slide voor het antwoord (en voor meer foto’s van de renovatie)!

Inmiddels zijn we ook druk bezig met behangen en is het team van James Interieur lekker bezig met het in orde maken van de lambrisering.

tot de volgende keer!

26 januari 2023

Het schiet al behoorlijk op! Op dit moment ligt het tapijt in het grootste deel van de bioscoop en zijn we bezig met het installeren van de nieuwe stoelen in de zalen. De capaciteit van Zaal 2,3 en 4 zullen straks iets lager zijn dan voor de renovatie, maar je zult nog lekkerder zitten met extra beenruimte en verbeterde zichtlijnen.

Nieuwe bank
Er wordt hard gewerkt om The Movies weer als vanouds gezellig te maken! Zo hebben we ook een ontzettend leuke art-deco-stijl bankje geïnstalleerd in de foyer.

Dat was ‘m voor deze keer. Wij gaan weer verder met inbouwen en hopen snel meer beelden en nieuws te delen!

19 januari 2023

Lieve vrienden van The Movies,
 
We hebben de sleutel terug, hoera! Dat betekent dat we nu eindelijk zelf aan de slag kunnen om van The Movies weer een bioscoop te maken.
 
Op het moment van schrijven staan de tribunes in de zalen en wordt het nieuwe tapijt uitgerold. Dit is niet zomaar een lap stof, maar een aangepaste replica van het tapijt dat in de jaren zeventig door Pieter Goedings, de oprichter van The Movies himself, is ontworpen! Zijn dochter Petra Goedings heeft ons een stuk van het origineel geschonken zodat wij het nieuwe Movies-tapijt hierop konden baseren. Wij vinden het zelf erg mooi geworden en kunnen niet wachten tot jullie het zelf kunnen komen bewonderen en bewandelen op weg naar je plekje in de filmzaal.
 
Wanneer dat precies is, kunnen we helaas nog niet vertellen. We moeten jullie vragen nog heel even geduld te hebben en we hopen binnenkort met een openingsdatum te komen!
hartelijke groeten,
Het The Movies-team

21 december 2022

Lieve vrienden van The Movies,

Het eind van de renovatie van het pand is in zicht! De bouwvakkers zijn aan het afronden en we kunnen niet wachten om de sleutels van de bioscoop terug te krijgen zodat we The Movies mooi kunnen aankleden, de doeken kunnen ophangen, het gloednieuwe tapijt kunnen uitrollen en natuurlijk om de deuren weer voor jullie te openen!Tot die tijd willen we iedereen ontzettend bedanken voor alle lieve berichten die we blijven ontvangen en voor jullie geduld. Het duurt inmiddels wel erg lang, maar weet dat we achter de schermen keihard werken om The Movies weer een fantastische plek te maken voor alle filmliefhebbers. Houd dus nog heel even vol en dan kunnen we jullie komend voorjaar weer verwelkomen!

Hartelijke groeten en fijne feestdagen,

Het The Movies-team

2 september 2022

Lieve vrienden van The Movies,

De zomervakantie zit er zo goed als op en er wordt volop gewerkt door de bouwers in The Movies. Deze week gingen we langs en spraken we metselaar Stef, die druk bezig is met een stevige nieuwe muur voor Zaal 3. Zaal 3 is de eerste zaal waarmee Pieter Goedings uitbreidde nadat hij in 1971 The Movies oprichtte, toen heette het nog Zaal 2. Voor onze verbouwing had de zaal 58 stoelen, straks draaien we de zaal om en plaatsen we 40 fijne nieuwe stoelen met lekker veel beenruimte en verbeterde zichtlijnen.

The Movies viert dit jaar natuurlijk haar honderdtiende verjaardag, maar het gebouw waarin we zitten, bestaat nog veel langer. We zijn daarom ontzettend benieuwd wat voor bijzonders Stef zoal aantreft tijdens zijn werkzaamheden. Aan het eerder gebruikte bouwmateriaal te zien, denkt hij dat het pand misschien wel vijf- of zeshonderd jaar oud is: “Bij het restaureren van sommige stukken kom je metselsteentjes tegen. Dat zijn kleine gele steentjes, en die worden al eeuwen niet meer gebruikt. Je komt ze ook eigenlijk bijna nergens meer tegen, zelfs niet in een stad als Amsterdam, zo oud zijn ze.” Wat de invulling van het gebouw is geweest voordat de bioscoop erin kwam, vindt Stef moeilijk af te leiden uit het eerdere metselwerk. “Je kunt zien dat er veel gebeurd is door de eeuwen heen. Dan is daar weer een stukje huis gebouwd, daar weer wat weggehaald. Het is onmogelijk om nog te ontcijferen wat het helemaal in het begin was.”

Jammer! Mocht iemand ons meer kunnen vertellen over de oorspronkelijke functie van het gebouw aan de Haarlemmerdijk 161-159 zijn wij natuurlijk zeer geïnteresseerd.

We willen Stef niet te lang storen, want dan kan hij weer verder. Er is nog een hoop werk te doen, maar de nieuwe muur ziet er in ieder geval goed uit: “Deze nieuwe muren zijn echt bunkersterk. Die kunnen de komende vijfhonderd jaar wel blijven staan. Ik ben deze week nog in mijn eentje, maar volgende week komende de andere jongens terug van vakantie. Dan gaat het een stuk sneller!”

27 juni 2022

Lieve vrienden van The Movies,

Hoogste tijd voor een update van het verbouwingsfront. Er wordt lekker doorgewerkt in The Movies en op dit moment zijn we druk bezig met de luchtbehandeling. In deze tijden van ‘zomergolven’ en ‘najaarsgolven’ is dit natuurlijk een extra belangrijk aandachtspunt geworden. Gelukkig kunnen we jullie meedelen dat we straks een supermodern systeem hebben dat voor een permanente toevoer zorgt van frisse lucht.

In de foyer schieten we ook behoorlijk op. De tekeningen van de nieuwe bar zijn zo goed als af. Hij gaat er een tikkeltje anders uitzien dan voorheen, maar we beloven dat hij absoluut Movieswaardig wordt en dat je straks nog makkelijker snel voor de film een drankje kunt halen. (En na de film kun je er natuurlijk lekker aan hangen!)

Tot slot hebben we de afgelopen tijd een hoop bioscoopstoelen uitgeprobeerd. Ons oog is uiteindelijk gevallen op fijne, luxe stoelen waarmee we mooie rijen kunnen maken met royale beenruimte. Als je straks bij ons naar een drie uur durende klassieker gaat, zal je aan het einde nog steeds comfortabel zitten.

Dat was ‘m voor nu. Geniet van het mooie weer en vergeet niet af en toe af te koelen bij een goede film in de bioscoop, zoals bijvoorbeeld de Previously Unreleased-serie die nu o.a. bij de FilmHallen en de FilmKoepel te zien is.

Tot gauw!

Groeten van het The Movies-team

3 maart 2022

Lieve vrienden van The Movies,

Het is alweer even terug dat jullie van ons hebben gehoord. Afgelopen zomer is de renovatie van onze bioscoop begonnen en op dit moment zijn de verbouwers nog altijd druk bezig. Het zal daarom iets langer duren dan gepland voordat we zelf de bioscoop in mogen om hem weer pico bello in orde te maken voor publiek. Naar verwachting zal The Movies aan het eind van de zomer weer opengaan. We moeten jullie dus vragen om nog heel even geduld te hebben, maar dan komt The Movies straks wel in volle glorie terug!

Ondertussen hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Op het moment van schrijven leggen we de laatste hand aan de herziene versie van ‘Samen naar The Movies’, het boek dat we tien jaar geleden ter ere van ons honderdjarig bestaan voor het eerst hebben uitgebracht. Voor deze druk heeft auteur Jolanda Visser een nieuwe goudmijn aan The Movies-geschiedenis aangeboord. Ook nemen we een aantal niet eerder uitgebrachte foto’s van The Movies op en voegen we interviews toe met Petra Goedings (de dochter van oprichter Pieter Goedings!) en Robbert Radevan, ‘Grand Sheik’ van de Perfect Day Tent, een afdeling van het internationale Laurel & Hardy Genootschap ‘Sons of the Desert’ die al sinds de jaren tachtig bij ons over de vloer komt om op 35mm Laurel & Hardy films te kijken. De vormgeving van het nieuwe boek wordt verzorgd door Studio Urlie.

Heb je destijds niet via de crowdfunding een boek besteld? Geen nood! We laten er genoeg drukken zodat ze ook online en via de kassa te verkrijgen zullen zijn. Meer informatie hierover vind je straks rond de opening op onze website.

Iets anders waar we nu mee bezig zijn is het uitzoeken van het nieuwe tapijt. Zoals jullie weten moeten we vanwege de funderingswerkzaamheden een nieuw tapijt leggen in de bioscoop. Gelukkig had Petra Goedings nog een stuk liggen van het originele The Movies-tapijt uit de jaren 70. Wow! We zijn haar heel dankbaar dat ze ons dit stuk heeft geschonken en we zijn nu met een tapijtmaker aan de slag om dit origineel zo mooi en getrouw mogelijk na te maken. Zodra hier meer nieuws over is, zullen we jullie berichten.

Blijf vooral samen van films genieten nu het weer kan op het grote doek en hopelijk zien we elkaar snel.

Groeten van het The Movies-team