Special
Screening, inleiding en signeersessie

Tatiana de Rosnay: Sterrenstof x The Misfits

2 juli 2024

Schrijfster Tatiana de Rosnay komt dinsdag 2 juli naar The Movies! Ter ere van haar nieuwe roman Sterrenstof, die zich afspeelt tijdens de opnames van Marilyn Monroe’s laatste film The Misfits, verwelkomen we de Frans-Britse schrijfster voor een signeersessie, een introductie en een eenmalige vertoning van de film. Tickets zijn inclusief een welkomstdrankje. U bent vanaf 20:00 van harte welkom om Sterrenstof aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. Het zaalprogramma begint om 20:30. Let op: The Misfits is niet ondertiteld.

The Misfits
Special Verwacht

met Tatiana de Rosnay 1961

The Misfits

Duur: 125
Ondertitels: Geen

Schrijfster Tatiana de Rosnay komt naar The Movies! Ter ere van haar nieuwe roman Sterrenstof, die zich afspeelt tijdens de opnames van Marilyn Monroe’s laatste film The Misfits, verwelkomen we de Frans-Britse schrijfster voor een signeersessie, een introductie en een eenmalige vertoning van de film.

  • Kijkwijzer 12
  • Drugs

Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay is een Frans-Britse schrijver van vele bestsellers, waarvan Haar naam was Sarah de bekendste is. Wereldwijd werden er meer dan 11 miljoen exemplaren van verkocht. Haar boeken zijn in meer dan veertig talen verschenen en meerdere ervan zijn verfilmd. Sterrenstof is haar meest recente roman en speelt zich af achter de schermen van de opnames van The Misfits met Marilyn Monroe.

© Pascal Ito

Over Sterrenstof

Pauline werkt als schoonmaakster in het legendarische Mapes Hotel in Reno, Nevada. Op een dag valt ze in voor een collega en maakt ze suite 614 schoon. Hoewel haar gezegd was dat de kamer leeg zou zijn, ontmoet ze er een wat slaperige vrouw. Dit is Mrs Miller, oftewel Marilyn Monroe, die op dat moment in scheiding ligt met Arthur Miller en bezig is met de opnames van wat haar laatste film zou worden, The Misfits.

Tegen de achtergrond van de kale, uitgestrekte vlakten van Nevada is Sterrenstof een invoelbare upstairs/downstairs-roman waarin de levens van twee vrouwen uit heel verschillende werelden door een onverwachte ontmoeting vervlochten raken. Het is een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en tevens een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.