Special
Tarantino kiest: pairings van zijn films en films waar hij over schrijft

Filmspeculatie – Quentin Tarantino

1 t/m 2 april 2023

You can walk into a movie theater in Amsterdam and buy a beer. And I don’t mean just like no paper cup. I’m talkin’ about a glass of beer” aldus John Travolta als huurmoordenaar Vincent in Pulp Fiction. Quentin Tarantino schreef het script voor deze film in Amsterdam en als je het aan de experts vraagt, kan het niet anders dan dat deze quote specifiek naar The Movies verwijst, want in welke andere bioscoop kon je in die tijd een biertje van de tap krijgen? Ter ere van het verschijnen van Tarantino’s boek Filmspeculatie presenteren we samen met Uitgeverij Nijgh & van Ditmar 1 en 2 april een weekend rond het werk van de Amerikaanse regisseur en de films die hem inspireerden met inleidingen van Basje Boer en Julius Koetsier.

Over het boek

Al sinds jaar en dag verklaart Quentin Tarantino bij gelegenheid dat hij zich uiteindelijk wil gaan richten op het schrijven over film. Met zijn boek Filmspeculatie is die tijd aangebroken. Het boek is opgebouwd rond tien Amerikaanse sleutelfilms uit de jaren zeventig, die hij allemaal als jonge filmbezoeker zag. Zijn essays zijn doordacht, bieden tal van nieuwe inzichten en zijn buitengewoon vermakelijk.

Zijn boek Filmspeculatie, evenals de Engelstalige editie Cinema Speculation, zullen in het weekend van 1 & 2 april te koop zijn, maar is ook vooraf te bestellen bij je ticket in onze webshop. Je kunt hem dan op de dag van de film afhalen in The Movies. Hulp nodig bij het bestellen? Kijk onderaan de pagina voor instructies.

Zo bestel het boek bij je ticket

In de webshop kies je je stoelen en vervolgens kies je de kaartsoort ‘Standaard + boek’. Ga vervolgens naar ‘Verder’ om een keuze te maken uit de Nederlandse (€22,50) of Engelse (€25) versie van het boek. Het boek zal op vertoon van je ticket op de dag van de vertoning voor je klaarliggen in The Movies.

Bestel het boek online

Kun je niet wachten? Je kunt het boek ook los online bestellen!

Bestel online

Bestel het boek online