+Extra

Wonka

De Volkskrant
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
  • Kijkwijzer 6
  • Geweld

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
116
Regie
Paul King
Cast
Timothée Chalamet, Olivia Colman, Hugh Grant

Storyline

In deze onweerstaanbare, fantasierijke film maken we kennis met een jonge Willy Wonka (Timothée Chalamet), die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.

Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en
chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Paul King, schrijver/regisseur van de “Paddington”-films, David Heyman, producent van “Harry Potter”, “Gravity”, “Fantastic Beasts” en “Paddington”, producent Alexandra Derbyshire (de “Paddington”-films, “Jurassic World: Dominion”) en Luke Kelly (“Roald Dahl’s The Witches”) komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

"Hugh Grant blijkt gemaakt voor de rol als mopperende Oempa Loempa, en uiteraard ontbreekt een karakteristiek, eigen dansje niet. Wonka is een innemende, bonafide kerstfilm"
De Volkskrant
"Wonka is onschuldig, optimistisch, betoverend: alles wat een familiefilm met Kerstmis moet zijn"
NRC