Verwacht

The Sweet East

Tickets di 23 apr
di 23 apr
21:15 Cineville Speciaaltje
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Tijdens het Cineville Speciaaltje op dinsdag 23 april nemen we je mee op roadtrip met een speciale voorpremière van The Sweet East. Raampje omlaag, lentezon op je wangen en tuimelend langs de oostkust van de VS, waar high schooler Lillian (Talia Ryder) afdwaalt van een schoolreisje en aan een absurdistische ontdekkingstocht begint vol vage figuren (gespeeld door o.a. Jacob Elordi, Ayo Edebiri, Simon Rex en Jeremy O’Harris). Hoe langer ze onderweg is, hoe gekker het wordt. We maken het Speciaaltje weer speciaal met een voorprogramma, een filmquizje met een mooi prijzenpakket en andere extra’s. Als Cineviller mag je gratis een +1 meenemen (je favo reisgenootje, bijvoorbeeld).

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
104
Regie
Sean Price Williams
Cast
Talia Ryder, Jacob Elordi, Ayo Edebiri, Earl Cave, Gibby Haynes, Jack Irv

Storyline

Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een “Alice in Wonderland” in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi’s, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.

The Sweet East, het regiedebuut van Sean Price Williams die bekend is als cinematograaf (Good Time, Marjorie Prime), is een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. De filmmaker schept een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en belicht zo de absurditeiten van het hedendaagse Amerika.