aan het laden...
+Extra

The Sweet East

De Volkskrant
Deze film heeft extra content beschikbaar na bezoek van de film
na bezoek
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

De film, geschoten in een bijna documentaire stijl, volgt de jonge scholier Lilian terwijl ze door alle rafelrandjes van Amerika reist. Van neo-nazi’s tot antifa, Lilian aanschouwt alles als een soort Alice in Wonderland, wat deze film bijzonder intrigerend maakt. Hoewel Lilian misschien een mak lammetje lijkt, is dat zeker niet het geval. Uit elke ontmoeting en elke plaats leert ze meer tijdens deze epische reis door Amerika. The Sweet East is uitermate verrassend en zal de kijker voortdurend verbazen, mede dankzij de vele cameo’s van grote acteertalenten zoals Earl Cave, Ayo Edebiri en Jacob Elordi, en het uitstekende acteerwerk van Talia Ryder.

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
104
Regie
Sean Price Williams
Cast
Talia Ryder, Jacob Elordi, Ayo Edebiri, Earl Cave, Gibby Haynes, Jack Irv

Storyline

Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een “Alice in Wonderland” in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi’s, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.

The Sweet East, het regiedebuut van Sean Price Williams die bekend is als cinematograaf (Good Time, Marjorie Prime), is een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. De filmmaker schept een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en belicht zo de absurditeiten van het hedendaagse Amerika.

"Fris en verrassend. De lol van de acteurs, die veel mochten improviseren, werkt aanstekelijk"
De Volkskrant
"Een ongrijpbare droomreis door een gekkenhuis met genoeg voorwaartse beweging om te boeien"
NRC

"Het monster was al in de kamer"

Je hebt van die films die zachtjes op de deur kloppen en vervolgens je hele huis verbouwen. 'The Sweet East' is een niet al te grote maar wel verdraaid eigenzinnige roadmovie langs de gekte die Amerika heet. De Filmkrant sprak regisseur Sean Price Williams.

Lees verder