An Cailín Ciúin

The Quiet Girl

NRC
Tickets do 25 jul
do 25 jul
19:00
vr 26 jul
19:00
za 27 jul
19:00
Kies een datum
  • Alle leeftijden
  • Groftaalgebruik

The Movies Top 10 van 2023: #1. Iedere zomer vertoont The Movies de volgens haar tien beste films van het jaar ervoor. Het perfecte moment om eerder gemiste films in te halen, of ze met een andere blik opnieuw te bekijken.

Credits

Land
Ierland
Taal
Iers-Gaelisch, Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
96
Regie
Colm Bairéad
Cast
Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley, Michael Patric

Storyline

Ierland, 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit’s stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze op, maar aan elke zomer komt een einde.

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. The Quiet Girl was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film.

"Piekfijn drama over emotionele verwaarlozing"
NRC
"Legt de diepe wonden van ouderlijke verwaarlozing op indringende wijze bloot"
De Volkskrant