Special Verwacht
met Tatiana de Rosnay

The Misfits

1961
Tickets di 2 jul
di 2 jul
20:00 met inleidingNo subs
Kies een datum
  • Kijkwijzer 12
  • Drugs

Schrijfster Tatiana de Rosnay komt dinsdag 2 juli naar The Movies! Ter ere van haar nieuwe roman Sterrenstof, die zich afspeelt tijdens de opnames van Marilyn Monroe’s laatste film The Misfits, verwelkomen we de Frans-Britse schrijfster voor een signeersessie, een introductie en een eenmalige vertoning van de film. Tickets zijn inclusief een welkomstdrankje. U bent vanaf 20:00 van harte welkom om Sterrenstof aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. Het zaalprogramma begint om 20:30. Let op: The Misfits is niet ondertiteld.

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Geen
Speeltijd
125
Regie
John Huston
Jaar
1961
Cast
Marilyn Monroe, Clark Gable, Montgomery Clift

Storyline

Nevada, de ‘leave it’-staat: een verzamelplaats voor buitenbeentjes, burn-outs, lege flessen en reserve-atoombommen. Het is de thuisbasis van een groot aantal interessante vreemden: Roslyn (Marilyn Monroe); een mooie maar naïeve vrouw, aan het wankelen door een shotgun divorce, die nog nooit een voet uit Reno, en Guido en Gay heeft gestapt; een paar voormalige cowboys met een half afgebouwd huis in de stokken en bitterzoete herinneringen aan een westen dat niet langer wild is.

Roslyn verhuist naar het platteland en begint een thuis te bouwen met Gay, maar is al snel weer op pad als Guido terugkeert en hen meeneemt op een roadtrip om wilde mustangs te verzamelen, terwijl hij onderweg een rodeo-geschommelde stierenrijder oppikt om als extra paar handen te dienen. Aangekomen in de woestijn nemen de spanningen toe wanneer Roslyn hoort van het griezelige lot van de paarden. De mannen om haar heen worden gedwongen hun anachronistische levensstijl en hun individuele mislukkingen onder ogen te zien.