+Extra Documentaire

Four Daughters

De Volkskrant
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop

Deze documentaire is moeilijk in een hokje te plaatsen en dat is maar goed ook, want dit verhaal verdient het om gevoeld, beschouwd en bestudeerd te worden. We duiken diep in de trauma’s die de Tunesische moeder Orfa en haar dochters hebben moeten doorgaan toen Tunesië aan de rand van de afgrond stond. Om hier te komen gebruikt de regisseur deze documentaire als een soort therapiesessie om diep in het verleden van moeder Orfa te duiken. Wat naar boven komt is soms schokkend, maar belangrijk om de trauma’s te doorbreken, en dit gebeurt met veel liefde en humor. De kijker zal misschien even moeten wennen aan de vertelstijl, maar zal vastgekluisterd blijven zitten kijken naar deze voor deze in Canne bekroonde en voor een Oscar genomineerde documentaire.

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Frans, Arabisch
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
108
Regie
Kaouther Ben Hania
Cast
Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Nour Karoui

Storyline

Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.

Four Daughters is de nieuwe film van Oscar genomineerd regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold his Skin, Beauty and the Dogs). Het is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won.

"Onthutsend en fascinerend"
De Volkskrant

Kaouther Ben Hania over 'Four Daughters': "Alles was eng aan deze film"

Een moeder, twee dochters en een tragische familiegeschiedenis. Kaouther Ben Hania brengt ze in een leeg hotel samen met een kleine filmcrew en vier acteurs, en er ontstaat magie. Hoe? “Ik onderbreek de opname nooit.”

Lees verder

Kaouther Ben Hania over 'Four Daughters':