Filmcollege Kijk op film #5

Film en representatie: stereotypes, tropes en niches

In dit filmcollege stellen we onszelf de vraag: hoe belangrijk is het om onszelf terug te zien op het witte doek (en op het kleine scherm)? Welke vastgeroeste stereotypes blijven terugkeren in films en series, en welke worden er de laatste tijd doorbroken? Wat is de male gaze en welke filmmakers vertegenwoordigen een divers pluimage aan kijkers?

Aanmelden

Meld je aan voor de collegereeks door een ticket te bestellen voor het eerste filmcollege: “Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder“. Tickets zijn voor de gehele collegereeks, het is niet mogelijk je voor afzonderlijke colleges aan te melden.

De kosten bedragen €85,- voor de gehele reeks van zes colleges. Heb je een Cinevillepas? dan betaal je slechts €40. De colleges zijn inclusief een drankje van het huis.

Filmcolleges Kijk op film

In zes inspirerende filmcolleges neemt filmdocent Stefan Schoorl je mee langs verschillende hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Aan de hand van een overkoepelend thema, genre of stroming en veel (hedendaagse en klassieke) fragmenten, vragen we ons af: waar kijken we eigenlijk naar? In de filmcolleges ontleden we door middel van filmanalyse bijzondere scènes, leren we anders kijken naar film, en zien we dus meer!