Première
Filmcollege Kijk op film #3

Film en het echte leven: van documentaire tot fictie

Tickets ma 25 sep
ma 25 sep
19:00 Filmcursus
Kies een datum

In dit filmcollege onderzoeken we welke filmmakers de intentie hebben het echte leven in beeld te brengen. Kan de werkelijkheid eigenlijk wel gevat worden in beeld? Hoe beïnvloeden documentaire en fictie elkaar? Wat is de invloed van het Italiaans Neorealisme geweest op films als Roma (Alfonso Cuarón)?

Aanmelden

Meld je aan voor de collegereeks door een ticket te bestellen voor het eerste filmcollege: “Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder“. Tickets zijn voor de gehele collegereeks, het is niet mogelijk je voor afzonderlijke colleges aan te melden.

De kosten bedragen €85,- voor de gehele reeks van zes colleges. Heb je een Cinevillepas? dan betaal je slechts €40. De colleges zijn inclusief een drankje van het huis.

Filmcolleges Kijk op film

In zes inspirerende filmcolleges neemt filmdocent Stefan Schoorl je mee langs verschillende hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Aan de hand van een overkoepelend thema, genre of stroming en veel (hedendaagse en klassieke) fragmenten, vragen we ons af: waar kijken we eigenlijk naar? In de filmcolleges ontleden we door middel van filmanalyse bijzondere scènes, leren we anders kijken naar film, en zien we dus meer!