aan het laden...

Evil Does Not Exist

NRC
  • Kijkwijzer 12
  • Eng
  • Geweld

De nieuwe film van de Japanse Hamaguchi Ryusuke (Drive My Car) is weer een meesterwerk waar je pas achter komt als je de volgende dag wakker wordt. In perfecte meditatieve vorm zien we hoe een sereen dorpje dreigt te worden vergiftigd door een toekomstige toeristische attractie en de eeuwenoude balans tussen natuur en mens op de proef wordt gesteld. De cameravoering en het typische mysterie dat Hamaguchi altijd gebruikt zijn weer volop aanwezig. Dompel je onder in zijn wereld en oordeel zelf.

Credits

Land
Japan
Taal
Japans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
106
Regie
Hamaguchi Ryusuke
Cast
Hitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryuji Kosaka

Storyline

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

"Hamaguchi is een meester in het doorbreken van verwachtingspatronen"
NRC
"Een wonderlijke film. Fascinerend tot het hoogst opmerkelijke slotstuk aan toe"
De Volkskrant

"De mens is een onbetrouwbaar dier"

De Filmkrant sprak regisseur Ryūsuke Hamaguchi over 'Evil Does Not Exist', een psychologische thriller over het irrationele handelen van de mens.

Lees verder