Richard Linklater

Before Midnight

2013
  • Alle leeftijden
  • Groftaalgebruik

Richard Linklater is misschien wel de meest veelzijdige regisseur van deze tijd. Naast de romantische en nu al klassieke ‘Before Trilogy’ met Ethan Hawke en Julie Delpy is hij ook bekend van ‘Boyhood’ een unieke coming of age-film waarvan het opnameproces meer dan tien jaar duurde. Ter ere van de release van zijn nieuwe film Hit Man, brengen we de mooiste films van Richard Linklater terug naar het grote doek, inclusief de ‘Before Trilogy’!

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
109
Regie
Richard Linklater
Jaar
2013
Cast
Ethan Hawke, Julie Delpy

Storyline

Negen jaar na de laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Inmiddels getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs. Tijdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse’s angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten.

Before Midnight van regisseur Richard Linklater is het vervolg op de indiehits Before Sunrise (1995) en Before Sunset (2004), wederom met hoofdrollen voor Ethan Hawke en Julie Delpy.