Verwacht
Filmcollege Kijk op film #4

Filmvorm en stijl: realisme versus expressionisme

Tickets ma 2 okt
ma 2 okt
19:00 Filmcursus
Kies een datum

In dit filmcollege onderzoeken we op welke manieren filmmakers hun verhalen in beeld brengen. Kiezen ze voor een waarheidsgetrouw beeld van de werkelijkheid, of zetten ze, zoals bijvoorbeeld regisseur Wes Anderson, alles naar hun hand? Welke ‘formele elementen’ hebben filmmakers tot hun beschikking zich expressief te uiten?

Aanmelden

Meld je aan voor de collegereeks door een ticket te bestellen voor het eerste filmcollege: “Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder“. Tickets zijn voor de gehele collegereeks, het is niet mogelijk je voor afzonderlijke colleges aan te melden.

De kosten bedragen €85,- voor de gehele reeks van zes colleges. Heb je een Cinevillepas? dan betaal je slechts €40. De colleges zijn inclusief een drankje van het huis.

Filmcolleges Kijk op film

In zes inspirerende filmcolleges neemt filmdocent Stefan Schoorl je mee langs verschillende hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Aan de hand van een overkoepelend thema, genre of stroming en veel (hedendaagse en klassieke) fragmenten, vragen we ons af: waar kijken we eigenlijk naar? In de filmcolleges ontleden we door middel van filmanalyse bijzondere scènes, leren we anders kijken naar film, en zien we dus meer!